Ta över min plats på Spinneriet!

Ibland ändrar sig livsplanerna lite och därför flyttar jag nu ut ur Spinneriet, och söker således efter någon som är intresserad att ta över min plats. Eftersom jag insett att jag inte har tid eller möjlighet att utnyttja stället till sin fulla potential känns det vettigt att ge över platsen till någon som behöver den mer än mig. 

Utrymmet ligger på Formansallén 2 (Formis) i Ekenäs och är ca 140 kvm stort. Ett tiotal personer inom den kreativa branschen delar på lokalen som innefattar en stor sal med plats för eget skrivbord och en "studiohörna", mötesrum, lagerutrymme, kokvrå, toalett och en terrass med lite havsutsikt.

Platsen blir ledig enligt överenskommelse, gärna så fort som möjligt. Hör av dig till → elt.nyberg[at]gmail.com så berättar jag mer! 

Publicerad igår kl. 08:35

inbjudningskortet

Då jag sannerligen inte är någon Bridezilla har det inte blivit mycket bröllopssnack här på bloggen, men nu då det bara är knappt en månad kvar tänkte jag att jag kunde visa upp inbjudningskortet vi skickat ut. 

Vi ville ha ett simpelt kort som också är fint att låta stå framme (om man vill), så det fick bli ett dubbelsidigt kort i storlek a5. Dessutom ville vi att det skulle spegla den lite enklare och mer okonstlade stilen vi vill ha på vårt bröllop. Det är lillebrors duktiga flickvän Ninni som har gjort illustrationerna till kortet, som jag sedan färglagt i Photoshop i efterhand. 

Baksidan av kortet är dekorerat med lindlöv för att symbolisera Kisse och hans efternamn och en bergskedja för att symbolisera mitt. Typsnitten vi använt är Futura Standard och Shoreline Script

 

Nu får vi bara hoppas att ingen har glömts bort i utskickningsprocessen eller att något kort villats bort på posten. Att komponera en inbjudningslista var för övrigt svårare än vad jag trodde, och får fortfarande ibland små stick av dåligt samvete då vi var tvunga att begränsa oss ganska rejält eftersom både våra släkter och kompiskretsar är väldigt stora. Vill ju liksom bjuda alla jag tycker är kiva, men det var helt enkelt inte möjligt då vi redan nu har närmare 130 personer inbjudna. Att avec-listan dessutom ständigt förändras gör det inte direkt mindre komplicerat då det senaste året tydligen varit högsäsong för att göra slut, hitta nya partners och sedan ändra sig lite igen. Hehe, skämt åsido, klart alla respektive skall få vara med. Hur tänker ni angående bröllopsinbjudningar?

Publicerad 26.07.2016 kl. 08:21

Från de högsta klipporna i den djupaste sjön

Tankarna är överallt och ingenstans. Hemmet är ett kaos. Inleder min sista "semestervecka" och det var med lätt nedstämdhet jag konstaterade att jag återigen inte hunnit vara det minsta ledig. Åtmintone inte mentalt. 

Klättrade upp på Seudons  höga klippor och hoppade ner i den mörka, svala sjön. Stänger av precis allt de få sekunder innan huvudet når ytan igen. Konstaterar att sommaren helt enkelt inte är tiden för ledighet i mitt liv. I väntan på vintern. 

Bild 1: tagen av Riina.

Publicerad 25.07.2016 kl. 11:45

en utfärd till åbo


Förra veckan åkte jag till Åbo för att hälsa på Jenny. Vi skulle nämligen ha vår årliga "dejtdag". I fjol var vi också i Åbo och året innan i Hangö. Bra tradition. Inlägget innehåller till ca 45% en dokumentation av vad vi åt och drack, så folk som inte intresseras av detta kan snabbt scrolla vidare. 


Vi gick in till centrum och vidare till denna mysiga innergård, var Café Qwensel huserar. 


Var ett vädligt fotogeniskt café med sina spröda koppar och dessutom var kakorna gudomligt goda. 


Så satt vi där och diskuterade bland annat buskbär och odling av ekar som två små tanter. 


Sen gick vi vidare på loppis. Jenny fyndade krukor (till sina ekar) och jag köpte några spel. Mitt mål i livet är att ha en stooor bokhylla full av sällskapsspel. 


Sandra, som nyligen flyttat tillbaka till Åbo, anslöt sig till vårt gäng. 


Vi slog oss ner på Fazers café och inmundigade ytterligare mer kaffe. 


Och testade ett av spelen!


På cafét gjorde vi upp planer för kvällen och bestämde oss ganska snabbt för att gå hem till Jenny för att kocka ihop middag. Köpte två liter jordgubbar för en femma på torget - tips, handla alltid innan stängningen så får man bra rabatt. 

Jag korkade en cider som jag köpt enbart pga dess namn. Och tände discolampan som jag hade inhandlat tidigare under dagen. 


Lisa var i sedvanlig ordning otroligt charmerande och väntade mest på att vi skulle tappa chips på golvet. 


Vi tillbringade en stor del av kvällen åt att febrilt försöka hitta en hitlåt från 2010 som vi lyssnade på konstant då vi var på Mallorca för många år sedan. Hittade den inte. 


Följande dag stationerade jag mig på biblioteket för att jobba några timmar och sedan mötte jag upp eminenta Emily och Ida för en trevlig kaffestund (igen) på Qwensel.  


Jag avslutade vistelsen i Åbo med att åka ut till Runsala med ett brudpar för spana in fotograferingsplatser. 


Fin liten trip västerut var det och på vägen hem lyckades jag ladda ner Pokémon Go som jag nu är lite hocked på, hehe. 

Publicerad 22.07.2016 kl. 11:23

The Sound of Music på Raseborg

  

För andra året i rad har jag haft nöjet att få fotografera pressbilderna till Raseborgs sommarteater och som få säkert har missat, är det The Sound of Music som är årets pjäs. 

Denna uppsättning skiljer sig inte mycket från den ursprungliga historien, men den är ändå riktigt sevärd fastän det inte är så mycket "nytt i storyn". En mycket skönsjungade ensemble och duktiga skådespelare, speciellt barnen. 

I går hade sommarteatern 1400 personer i publiken, och det till ära tänkte jag  visa upp några av bilderna jag tagit. Om du vill se fler gäller det bara att pallra sig iväg på föreställningen och roffa åt sig ett programblad. 

Publicerad 21.07.2016 kl. 12:16

fluffiga moln och mjuka kattassar

Fina stunder: när man tar en kvällspromenad runt bruket och katten följer med en hela vägen. Att se kajaker som tyst flyter över ån och katten som nyfiket betraktar dem från den yttersta kanten av bron. När himlen färgas rosa, gul och violett och vattnet är så spegelblankt att det blir dubbelt upp av färgkalaset. När man följande morgon vaknar av en duns, små tassar mot plankgolvet och så en ljudligt "mjau" för att informera om att nattens äventyr nu är slut och alla är hemma igen. 

Har så mycket jag kunde berätta och en lång lista på inlägg som kunde skrivas, men tiden hinner inte till och det är mycket som händer. Istället ett litet fragment ur vardagen. 

Publicerad 19.07.2016 kl. 09:47

werifesteria och måndagstankar


Helgen svepte förbi med ett swisch. Hann med dop, barnkalas, överraskningsskattjakt och 30-årsfest, övernattningsgäster och brunch samt medeltida marknad nere vid Raseborgs slottsruiner. Dessutom passade jag på att dricka lite vin och gå ut och dansa i gott sällskap i fredags, då denna artist (mycket bra live) hade spelning på Clubben. Stannade ute fram till valomerkki för första gågen på... ja, många, många månader.  Så ja, ni förstår säkert att en känner sig lätt mör i kroppen efter  allt detta. 

Förutom allt detta hade även Fias utställning Werifesteria vernissage på fredagen, bilder från tillställningen här ovan. Fia är inte bara min goda vän, utan även en grymt duktig fotograf som tar fantastiskt stämningsfulla bilder. Rekommenderar varmt att ni går och kikar på hennes verk som hänger uppe i Kronomagasinget hela månaden ut, öppet lördagar och söndagar mellan kl. 10-14. 

Idag har jag haft hela förmiddagen oplanerad vilket har varit fruktansvärt skönt och välbehövt efter den intensiva helgen. Behövde verkligen vila ut och styra upp resten av veckan så jag får så mycket av mina hängade fotojobb gjorda som möjligt eftersom det på lördag vankas en ny bröllopsfotografering. Kanske en och annan utfärd på det och så det traditionella caféjobbet imorgon på trubadurtisdagen. Dessutom har jag "en hel del" annat på gång i lifvet™ just nu och nästa vecka lär det bli full rumba... Mer om det en annan dag!

Publicerad 18.07.2016 kl. 12:15

En turistdag

I lördags lekte vi turister och snurrade omkring i södra Helsingfors med några kompisar. Hade inga måsten utan gick vart vi kände för i stunden. Hängde på terrasser, åt pizza med massa vitlök, inhandlade gigantiska glassar från Helsingin jäätelötehdas (seriöst största jag sett), drack drinkar på kanna på Steam Hellsinki och spelade galenpanna. 

Publicerad 14.07.2016 kl. 11:27

Snapshots från en torsdag i Helsingfors

 
I torsdags åkte jag mot ett regnigt Helsingfors för att hänga med kompisar.


Men först gick jag vida Akademen för att fylla på lagret av sommarläsning. 


Sedan slog jag mig ner i Köket och jobbade lite i väntan på att dagens sällskap skulle dyka upp.


Matchade smoothien med nya boken. 

Sen dök Laura och Siri upp och vi gick tillsammans till Helsingfors stadsmuseum för att se utställningen "Museum och broken relationships". 


Där fanns en massa blandande föremål som på något vis vittnade om en relation som hade avslutats. Allt från brudklänningar till pillerburkar och sönderrivna tavlor. Det som berörde mig mest var eutanasikvittot och brevet till igelkotten Hillevi.


Vad vore häng med dessa personer utan mat? Well, inget. Efter utställningen kurrade våra magar så vi gick till Sis. Deli + Café för ta en sen lunch. De hade en mycket smaklig vegetarisk buffé!

Efter lite spatserade runt på stadens gator var det dags att skynda hemåt igen. Ändå bra liten Helsingforsdag. 


Vi skulle nämligen på caketasting inför bröllopet och fick moffa i oss tårta i mängder. Sakta med säkert faller alla bitar på plats, och känner mig inte det minsta stressad (ännu).

Publicerad 12.07.2016 kl. 09:18

den första lördagen i juli

w_DSC6902
För ett litet tag sedan, närmare bestämt den första lördagen i juli, hade vi ledigt och bestämde oss för att åka på "utfärd". Men först säga hejdå till Lana förstås.

w_DSC6913
Vi bestämde oss för att prova på det nyöppnade Wi-Box cafét i Horsbäck och blev icke besvikna. Kolla bara utbudet liksom. 

w_DSC6915
Ljust och fräscht blandat med tegel och snygga fotografier på väggarna. 

w_DSC6920
Och billiga priser dessutom. Allt detta för en dryg tia, inte illa. 

w_DSC6922
Så nostlagiskt med de små kexen också. Min gamlafarmor brukade alltid baka "goda ess", det kexet till vänster alltså. 

w_DSC6926
På väggarna hängde dessutom tavlor som beskrev alla bakverk de har till salu.

w_DSC6947
Sen åkte vi vidare till Tenala och handlade ett knippe solrosor. 

w_DSC6949
Poserade, som ni ser, världsvant med dem.

w_DSC6951
Men blommorna var inte till mig, utan min mormor som skulle ha fyllt år dagen därpå. 

w_DSC6957
Rara lilla mormor, med ett så fint namn. Minns att jag tyckte namnet Mildred var lite märkligt då jag var liten (antagligen eftersom jag inte kände någon annan som hette så), men nu är det ett av mina favoriter. Så vackert namn!

w_DSC6960
Sen var det dags för Lions loppis, där det bokstavligen talat kryllade av folk. Söta öde ändå. 

w_DSC6965
Någon hade skänkt bort en bild på sin katt som var till salu. Rimligt.

w_DSC6969
Vi fyndade inte mer än en bok som skall bli en gåva, och gav oss ganska snabbt av från området pga folkmängden. Skall jag vara ärlig kändes denna tillställning lite väl överhypad, och fyndnivån var trots prylmängden inte särskilt hög.

w_DSC6973
Vi gick och tog oss en varsin glass istället. 

w_DSC6978
På vägen hem plockade jag en av mina favoritsommarblommar vid vägrenen - blåklocka. 

w_DSC6988
Väl hemma var det dags att packa goodie bags till bloggträffen som ägde rum dagen därpå. 

w_DSC6996
Samt sitta ute i solen och läsa i cirka en mikrosekund.

w_DSC6999
För sedan fick vi nämligen spontant finbesök av små och stora vänner som ville dricka kaffe, äta glass och spela bläckfiskspel med oss.

w_DSC7001
På kvällen hade våra grannar ställt till med fest i trädgården, och vi hakade på på ett litet hörn.

w_DSC7018
Jag underhöll mig bland annat med att faceswappa mina bordskamrater, då jag precis skaffat snapchat och är lite förundrad över alla effekter och filter. Man får adda mig om man vill, miltonmiilo heter jag där. 

w_DSC7035
När resten av gänget drog vidare ut i natten och regnet började falla, gick vi in och spelade "pest eller kolera" ett tag innan vi tog kväller. Och så var det med den, mycket gemytliga, sommarlördagen. 

Publicerad 11.07.2016 kl. 12:09

Från veckan som gått

Ursäkta världshistoriens mest uttjatade bloggrubrik, men en liten uppdatering ifrån Lifvet, var det ja. Har sen sist hunnit med två vändor till Helsingfors, caketasting inför bröllopet, jobb på cafét och så har jag förbrukat orimliga mängder nässpray då en flunssa kände för att göra entré mitt i veckan. 

I dag har vi gjort Billnäs och Fiskars då det varit antikmarknad här hela helgen. Fyndade ett gäng gamla trälådor, en ny  ställning till vinylerna, en Dingo-skiva och ett nostalgiskt sällskapsspel från barndomen - lyckades dessutom pruta ner samtliga objekt några euron, så är mycket nöjd med fångsten. Om jag hade haft mer cash i fickan hade jag kanske även kommit hem med några gamla skolplancher och min favoritmuminmugg, men där kändes nog priserna lite väl höga så de fick snällt lämnas kvar. 

Har gått omkring och varit smått seg hela dagen, så avslutade denna dag med ett kvällsdopp i Bastsjö, i hopp om att tjuvstarta uppiggnandet inför nästa vecka. På återseende, adios. 

Publicerad 10.07.2016 kl. 22:14

Lurens sommarteater

Igår, efter en hektisk trubadurdag på cafét, passade jag på att hänga med gänget från Raseborgs sommarteater för att åka till Lurens och se deras teateruppsättning för sommaren. Lite spännande eftersom jag aldrig har besökt någon annan sommarteater än den i Raseborg förut. 

Föreställningen som vi såg var en ny tolkning av Djungelboken. Här gestaltades Mowgli som tonåring av en kvinna och vi fick följa med hennes äventyr i djungeln. Lite seg början, men när den väl kom igång var den bra! Mina favoritkaratärer var utan tvekan de fartfyllda aporna, schakalen Tabaqui, Baloo och så den lilla, lilla birollen Grodan. 

En rolig utfärd men har nog varit smått seg idag efter den långa gårdagen. Betar ändå sakta av listan med lunchmöte, svara på mail, faktureringar och fotojobb. Skrattar rått åt det optimistiska ordet "semester", som jag skrivit högst upp i kalendern med snirkliga bokstäver, i takt med att veckan fylls upp med mer och mer att göra. Verkar som att semester i min värld helt tydligt innebär max två "oplanerade och tomma" dagar per vecka. Hur hinner folk vara lediga? 

Publicerad 06.07.2016 kl. 13:30

Ratatas sommarutfärd till Raseborg


I söndags var det ju dags Ratatas sommarutfärd, som jag höll i trådarna för. Vi började dagen med att mötas upp på Slottsknektens stuga i Snappertuna. 


En mycket glad Julia och Emily var med. 


Och vi bjöds på detta smakliga till lunch. 


Sen blev det lite obligatoriskt rot i goodiebagsen innan vi fortsatte. 


Riina och Ida, glada och nöjda efter lunchen. 


Slottsfrun Katarina dök upp för att ta med oss på en rundtur i borgen. 


Men innan det en sväng till torpet, där vi alla fick en tidsenlig utstyrsel som matchade 1400-talet, som vi skulle till. 


Fia, och alla andra, blev så här fin!


Sedan spatserade vi alla iväg på rad mot borgen. 


Vi fick lyssna på historien om borgens ursprung, vad rummen hade haft för funktion och lite om hur folk levde på den tiden. Jobbade man i borgen fick man t.ex. betalt i ölportioner. 


Alltid tid för lite selfies mellan varven. 


I Riddarsalen hade det dukats upp till kaffe och vi fick en god maräng-jordgubbshistoria till efterrätt. Så här skulle man ju alltid vilja dricka sitt kaffe. Hur kommer det sig föresten att kaffe alltid smakar som bäst på utflykter?

Alltså SÅ festligt att dricka kaffe här i långklänning! Kompisar, bekanta och annat löst pack - om ni skall ställa till med fest, så gör det här. Bara gör det. Och så bjuder ni in mig! Capishe?


Malin, Ratatas duktiga praktikant, hade hjälpt mig ordna evenemanget. 


Och här har vi hela det medeltida Ratatagänget samlat! Riina, Julia, Ida, Astrid, Malin, Heidi-Jessica, Fia, Emily och så jag. Tack för att ni var med!

 
Passade på att ta en kompisbild också innan vi var tvunga att återgå till våra vanliga kläder igen. 


För sedan blev det nämligen dags att bänka sig vid sommarteatern, för vi skulle nämligen se The Sound of Music.


Jag hade ju redan sett föreställningen en gång då jag fotade genrepet, men det var kul att få se den igen utan kameran som distraherade. Ett mycket duktigt och välsjungade på scen detta år! Speciellt bedårande var lilla Gretl, syskonen von Trapps minsting. 
 


I pausen inhandlade jag de obligatoriska snabblotterna förstås. Vann en broderad dyna och kom ytterligare ett steg närmare mitt tant-alter ego. 


Sen hade vi ett litet eget Ratata-lotteri också på lite prylar från tidigare träffar. 


Astrid vann det ena settet och blev superglad! 


Och det var ungefär allt från den bloggträffen. Fint att folk orkade ta sig till Raseborg och ville vara med! Var en mycket lyckad dag (om jag som arrangör får säga det själv, hehe?). 

Jag vill dessutom passa på att slå ett slag för de dramatiserade guidningarna, rekommenderar verkligen att prova på. Dessutom ordnas specialguidningar som är mycket interaktiva för barn varje tisdag och onsdag nu under sommaren, fick vi veta. 

 

Publicerad 04.07.2016 kl. 23:07

Isländska landskap

Ikväll spelar ju Island kvartsfinal i fotboll och jag blev inspirerad till att visa upp lite bilder från vår resa dit i höstas! Insåg att jag blev på hälft med det projektet, och fortfarande har många bilder kvar att visa. 

Den här dagen gjorde vi en liten utflykt till Borgarnes, för att dricka kaffe på samma café som de har spelat in en scen ur filmen The Secret Life of Walter Mitty, och det var egentligen allt program vi hade för dagen. Vi var mer än nöjda av att bara glo ut på det otroligt vackra landskapet vi passerade. 

Fick en liten akut längtan också till detta ljuvliga land, samt våra nära och kära där, förstås. Jag tror att om jag var tvungen att välja ett annat land att bo i förutom Finland, så vore nog Island högst upp på min lista. Hoppas på att kunna göra en resa dit snart igen. Kanske nästa vår eller sommar? 

Ikväll skall jag se på fotboll och hålla alla tummar och tår för att Island kammar hem vinsten. Är annars totalt ointresserad av fotbolls-vm men då jag hörde hur bra det gick för Island blev jag tvungen att se en match - blev ju till och med lite tårögd (ja, är definitivt högkänslig och lite väl senitmental ibland) då jag hörde den Isländska kommentator som blev så jäkla lycklig när de vann. Och deras "hejarklacksvrål" är ju bara för mäktigt. 


För mer bilder från vår Islandsresa: Dag 1 // Dag 2 // Analoga bilder

Publicerad 03.07.2016 kl. 09:00

Rabarberdrink med mynta

Vad är bättre till helgen än ett litet drinktips tänker jag? Här kommer ett recept på rabarberdrink lastat  som är både somrigt och gott. 

Du behöver:

1 kg rabarber
1,5 liter vatten
1 citron
3-4 dl socker
mynta
torrt skumvin
is

Börja med att göra rabarbersaften genom att skära rabarbern i bitar och koka upp den i cirka 15 minuter. Sila därefter bort rabarberbitarna, tillsätt saften av citronen, socker och några kvistar mynta och låt koka upp igen, cirka 10 minuter. Plocka bort myntan och låt saften svalna. 

Häll upp saften ungefär till hälften i ett glas, fyll på med skumvin och ös slutligen på med is. Dekorera med en kvist mynta, klart! Om du vill göra drinken alkoholfri kan du använda alkoholfritt skumvin eller vichy. 

Publicerad 02.07.2016 kl. 09:00

Vad är det jag gör egentligen?

Ganska ofta, speciellt när jag träffar bekanta jag inte sett på ett tag, får jag frågan: "vad gör du nu egentligen?".  Så tänkte att jag kan reda ut det här på bloggen, så blir åtminstone någon halvbekant som smygläser denna blogg lite klokare på vad jag sysselsätter mig med om dagarna. 

 • Först och främst är jag just nu deltidsanställd som innehållsproducent på Marthaförbundet. Himla bra arbetsplats med kloka kollegor och en organisation med sunda värderingar. Från och med denna vecka och för sommaren kommer jag jobba hemifrån (samt ha lite semester till och med, hurra), men annars pendlar jag in till Böle några dagar i veckan. Till mina arbetsuppgifter hör bl.a. att jobba med lite olika projekt och kampanjer som t.ex Svinnkampen, uppdatering av social media och utforming av grafisk material. Nu under sommaren kommer vi t.ex. ha en bärkampanj på instagram med massa info om våra superbär i skogen, så rekommenderar er att söka upp @marthaförbundet där. 
   
 • Under våren och sommaren har jag dessutom vikarierat som evenemangsproducent här på Ratata.fi. Det betyder att jag har haft ansvar för att ordna bloggträffar och ibland kasta in någon uppdatering på startsidan. Nästa träff för sommaren går av stapeln nu på söndag vid Raseborgs Ruiner. Tror det kommer bli alldels huippu
   
 • När jag har tid brukar jag hoppa in och hjälpa till på Café Gamla Stan i Ekenäs. Lite mer under våren då de "vanliga sommarflickorna" ännu inte hade börjat jobba, nu i juni har jag dock tagit ganska få turer. I juli lär jag susa omkring i där trädgården igen, speciellt under trubadurtisdagarna! En härlig arbetsplats med en alldeles ljuvlig familj som driver det. 
   
 • Slutligen så driver jag ju faktiskt mitt eget företag också, EN Productions, som är inriktat på fotografi och kulturproducentskap. Fotograferar i princip det mesta, allt från bröllopsbilder till evenemang. Mest gillar jag dock dokumentär fotografering (jobbade ju några sommrar som fotograf på en tidning) samt porträtt och människor överlag. Natur och "konstnärliga" bilder är inte riktigt min grej. 
  När det kommer till kulturproduktion lägger jag för tillfället allt mitt krut på den nya komedin Raseborgs ruiner (ej ett förknippa med borgen i Snappertuna alltså), där jag fungerar som producent. Har jobbat med detta projekt hela våren och premiär blir det på Svenska dagen, 6.11. 

Det var ungefär allt för tillfället. Frågor på det? Sen har jag ju "ett och annat" på gång på den privata fronten också, men det lär väl förtjäna ett eget inlägg i sinom tid. Blir ju en hel del pusslas med så här många olika jobb på en och samma gång, men jag trivs bra med variation. Men om ni undrar varför jag allt som oftast svarar "jag måste kolla min kalender" när jag får förfrågningar på jobb, kaffedejter eller andra påhitt så beror det på detta. Vågar inte ens tänka på hur mitt liv skulle se ut utan en kalender som hjälper mig hålla koll på allt. 

Publicerad 01.07.2016 kl. 09:00

kanelbullar & escape games


Igår tog vi en flaska rabarbersaft och ett gäng nybakta bullar i näven och styrde kosan mot Kyrkslätt. 


Vi skulle nämligen plocka upp eminenta Linda och Jesse, men före det tog vi en snabb kaffe tillsammans innan vi körde vidare mot Helsingfors. Vi hade nämligen blivit bjudna att prova på Insideout Escape Games som ligger i Berghäll. 


Vi var ganska taggade på det hela. Vi är ju alla (eller har varit) gamla scouter så det kändes lite som en sorts nattmannöver eller patrullrådd (det bästa med sommarlägren!) för vuxna. 


Det tog en liten stund innan vi fick gå in, så vi passade på att roa/värma upp oss med lite problemlösningar som fanns på dörren. 


Vi hade valt rummet "Nightshift at the museum" som gick ut på att man skulle rädda Mr. Bear ur trubbel med sin chef och på utsatt tid ta sig ut ur rummet genom att lösa olika uppgifter och hitta nycklar som öppnade lås. 


Vi var lite oroliga hur det egentligen skulle gå då vi var ett gäng innehållande några väldigt starka viljor, vinnarskallar och inte så långt tålamod (vad gäller vissa av oss) men vi lyckades ta oss ut  och var så här svettiga och glada efteråt! 

Det var en riktigt rolig upplevelse, och skulle när som helst göra om detta! Älskar ju allt som har med quiz, lekar och utmaningar att göra. Dessutom superbra för kompisgäng eller varför inte arbetskollegor om man vill öva sig på samarbete och teambuilding. 


Efteråt tog vi oss till andra sidan stan för varsin hamburgare med batatfranskisar på Naughty Brgr. 


En rolig kväll med fint sällskap och perfekt avbrott i det där "vanliga vardagslunket". 

Publicerad 30.06.2016 kl. 15:20

eftermiddagskaffe i ett blomhav

Idag passade vi på att prova på ett av de senaste tillskotten i Karis caféutbud, Coffee corner. Plus för gott kaffe (och specialsorter), litet minus för ett ganska skralt utbud. Väldigt romantiskt inrett och som pricken över i ligger det i samma lokal som en blomaffär (känns alltså väldigt ultimat för en dejt). Nackdelen med det är väl enbart att det blir vädligt svårt att gå därifrån tomhänt. 

Publicerad 28.06.2016 kl. 17:09

Ny komedi på Karelia i höst!

”Staden håller på att förfalla. 
Men hoppet är inte förlorat.

Likt den 400 år gamla eken mitt i centrum av Ekenäs kravlar staden sig uppåt, mot ljuset och nya möjligheter. Staden har en ny stadsdirektör utan ett dammigt skägg, ett köpcentrum med en svensk klädjätte och Rurik, en man som bekämpat malaria i Kongo. Vad kan gå fel?”

Nu är det officiellt. Projektet jag jobbat för under våren, nämligen teaterproduktionen Raseborgs ruiner! Föreställningarna sätts upp under hösten på Kulturhuset Karelia och komedin handlar om Esboläkaren Rurik som blir lämnad av sin fru och därför tar avsked av storstadslivet och söker lyckan i Ekenäs istället. 

Raseborgs ruiner har en humoristisk ton men tematiken är allvarlig; i komedin behandlas dagsaktuella politiska frågor, småstadslivets trångsynthet och landsbygdens monokulturalism. Andra veckan i augusti blir det auditions, hoppas många vill hänga med!

Gilla gärna vår facebooksida och följ oss på instagram.

 

Publicerad 28.06.2016 kl. 11:12

ett midsommarbröllop

Det var ju ett tag sedan jag visade upp något av mina fotograferingsjobb här på bloggen, så tänkte att det vore på sin plats nu. På midsommarafton hade jag äran att få fotografera bröllopsbilderna till mina gamla klasskompisar från gymnasiet. 

Regn stod på väderprognosen för dagen, men det hindrade oss inte från att fånga ett gäng stämningsfulla bilder ändå. Dessutom hade vi på förhand besökt festplatsen ett par veckor innan för att välja ut fina fotograferingsplatser, vilket det fanns gott om nere vid Sjömansro. Den lilla vägen vid staketet och skogsdungen på den sista bilden var utan vidare två av mina favoritplatser, då ljuset föll vädligt fint där trots regnet. När jag tog den sista bilden (som också var sista fotograferingsplatsen) höll jag på att fastna totalt med mina stövlar i leran, men det var helt klart värt det. Allt för konsten heter det ju!

Publicerad 27.06.2016 kl. 23:24

 

 

 


 

 

 

Miilo kallas jag.


Kreativ mångsysslare, kulturproducent, fotograf och Karisbo. Eller ja, Billnäsbo nuförtiden om man skall vara petnoga.

En engagerad person med många järn i elden. Väldigt envis, ganska generös och lite tankspridd. Snäll för det mesta.

Brukar producera kultur, fotografera, skriva artiklar samt dra kurser och workshops nu och då. Är även en del av det kreativa kollektivet Spinneriet.

I denna blogg skriver jag om händelser i mitt liv, tankar & åsikter, projekt jag jobbar med samt diverse kreativt och kulturellt snack.

Vill man kontakta mig angående jobb eller dylikt, mejla mig på: elt.nyberg[at]gmail.com

 


 

→ Jobbar som innehållsproducent på Finlands Svenska Marthaförbund

→ Driver företaget EN Productions med inriktning på fotografi och kulturproducentskap

→ Vikarierande evenemangsproducent på Ratata.fi

→ Producent för teaterproduktionen Raseborgs ruiner

→ Övriga projekt TBA


Beställ KARISKARTAN här!

APAthy
Galleri Zebra, Karis
juli 2014

Art Café Serendipity, Karis
maj-juni 2014


Galleria Contempo, Helsingfors
maj 2014
Eden, love is a doing word
i sammarbete med Teater 90°
Café Talo, Helsingfors
oktober 2012
See my dreams
Art Café Serendipity, Karis
augusti 2011VNF Slututställning
Galleri Zebra, Karis
maj 2010

 

VNF Grupputställning
Art Café Serendipity, Karis
februari 2010